Status: Obetald semester på obestämd tid (Arbets-sökande/lös heter det ja)

Hur det känns
Ja man skulle ju kunna säga att det har hänt en del det sista, fast samtidigt inte. Jag är nämligen arbetslös för tillfället, åh herre vad det är tråkigt. Jag blir så rastlös av att inte ha något speciellt att göra på dagarna, att inte ha någon struktur i vardagen och blir frusterad av att jag inte hittar några lämpliga sökbara jobb. Körkort. körkort, körkort. Det är tydligen vad som krävs på alla de lediga jobb jag har hittat. Jag har inget körkort, men jag har viljan att skaffa ett, dock inte pengarna. Därav behöver jag också ett jobb. Men hur ska det gå ihop? Inget jobb utan körkort, inget körkort utan jobb? Knas!

Men vad vill jag jobba med då?
Rent konkret så vet jag inte det själv. Jag kan inte säga något specifikt jag vill jobba med. Det är nästan lite fuskigt med människor som verkligen vet vad dom vill "bli när dom blir stora", redan när dom är små. För jag är snart 20 år och har fortfarande inte kommit på det. Många skulle nog säga att det inte gör något, för att jag är ung, jag har lång tid på mig att komma på det.

Det stämmer dock inte riktigt. Av alla hundratals jobbannonser jag har läst de senaste dagarna, så finns det vissa saker jag har lärt mig. Man skulle kunna sammanfatta det ungefär såhär;

Som jobbsökande bör du..

.. Vara ung, sisådär 20-25 år.
.. Ha fött alla de barn du tänkt skaffa,
.. inte nog med det, helst ska barnen vara tillräckligt gamla så du inte behöver vabba
.. Ha körkort,
.. helst ska du ha några års körvana.
.. Du ska ha ett omänskligt imunförsvar, så du slipper vara sjuk. Helst ska du vara odödlig.
.. När det kommer till utbildningar så ska du ha en fullständig gymnasieutbildning,
.. Läst på högskola, universitet och alla andra tänkbara utbildningar de senaste 23 åren.

Sedan så höjer de pensionsåldern hela tiden också.. Något som jag själv inte anser är bra för någon. De som har några år på nacken, har jobbat hårt hela sitt liv, måste få leva luckan lite för de pengar som sparats under hela tiden de jobbat. Medans gamlingarna är nöjda med att få göra något kul med sina pengar innan de dör, så får även alla vi unga människor möjligheten till deras gamla jobb. Vilket leder till fler jpbbmöjligheter, än om ingen människa hinner pensioneras innan de går i graven.

Någon mer än jag som märker att det är svårt att skaffa jobb nu för tiden? Det är ju helt orimliga krav som ställs på oss unga, men framförallt arbetssökande. De som säger att det finns massa jobb att söka, har själva redan ett jobb och har antagligen inte läst igenom de krav som faktiskt ställs.

Snälla är det någon som har ett jobb till mig?
Ett jobb dit jag går med glädje på morgonen, som får mig att känna att det ska bli kul med en ny arbetsdag när jag vaknar, där jag omges av massa människor hela dagarna, Där jag får utvecklas som person, är uppskattad och känner att jag gör något bra. Sedan vad detta jobbet är för något, jag det är det bara att komma på!


/Nicole

A long time ago

Tjena mittbena!

Måste säga att det var ett jävla bra tagsen jag slängde in ett inlägg sist! Till mitt försvar så kan jag säga att min dator har pajjat! En viss person råkade välta ut ett stort glas med vatten rätt in i fläkten!! Men tro inte att det var därför, för efter att ha blivit fönad och stått isärplockad i ca en månad, så funkade den igen. Sen helt plötsligt efter några veckor, så la den av. Den hittar tydligen inte operativsystemet och sån skit. Så jag har gett upp när det kommer till återupplivningsförsök på den. Dags att köpa en ny kanske?

Nu sitter jag iaf & skriver på min syrras skoldator. Väldigt käckt och smidigt måste jag säga. Idag har jag inte fått gjort många jota (stavning). Jag har iaf hunnit med att leta lite jobb och varit på min lillasysters föräldrarmöte. Herregud, den lilla tösen har ju börjat på gymnasiet! Den lilla fuskapan läser något som jag ångrar stort att jag inte gjorde. Nämligen hår- och make up stylist. Men är grymt glad för hennes skull och hoppas att det kommer att gå suveränt för henne, medans jag passar på att lära mig av henne istället. Det kanske inte ger mig några jobb inom det området, men det ger mig massa ny kunskap.

Förhoppningsvis så får jag möjlighet att slänga in inlägg lite oftare nu, så jag hoppas att ni hittar tillbaka hit och läser bloggen igen. Såg iaf att jag har haft några små läsare som har kikat in emellanåt iaf. :)

//Nicole

RSS 2.0